Het rescueboard waarvoor is gespaard in de Grote Clubactie
Het rescueboard waarvoor is gespaard in de Grote Clubactie Gerben Andringa

Clubkampioenschappen en Grote Clubactie bij Reddingsbrigade Houten

15 december 2020 om 09:41 Sport Deel je nieuws

Vrijdag 11 december was een bijzondere avond bij Reddingsbrigade Houten. Toen waren namelijk de clubkampioenschappen, en de uitslag van de Grote Clubactie werd bekend gemaakt!

Normaal doet Reddingsbrigade Houten mee aan allerlei wedstrijden tegen andere reddingsbrigades, maar die gaan nu niet door. Daarom werd een ander soort wedstrijd georganiseerd, waarbij alle leden tegen elkaar zwemmen. Alle leden deden zes verschillende onderdelen, zoals zo ver mogelijk onder water zwemmen of zo snel mogelijk een drenkeling vervoeren, en voor ieder onderdeel werden punten gegeven. Aan het eind van ieder lesuur vond een prijsuitreiking plaats waarbij ieder lid een vaantje kreeg en de leden met de meeste punten een beker. Voor de winners was er zelfs een grote beker die ze een jaar lang mogen houden!

Grote Clubactie

De afgelopen maanden deed Reddingsbrigade Houten mee aan de Grote Clubactie. Hierbij hebben de leden zo veel mogelijk loten verkocht, zodat met het opgehaalde geld een rescueboard gekocht kon worden. Een rescueboard is een soort surfplank, maar veel stabieler. Daarom is het een erg handig reddingsmiddel, je bent namelijk veel sneller dan wanneer je moet zwemmen, en je kan een drenkeling makkelijk vervoeren.

Afgelopen vrijdag werd de uitslag bekend gemaakt, namelijk dat er wel €1502,60 is opgehaald! Van alle leden heeft Julin het verreweg het beste gedaan, zij verkocht wel 69 loten! Naast het bekendmaken van de uitslag was er vrijdag al een verrassing voor alle leden, het rescueboard was al geleverd, en zo kon iedereen hem bekijken. Deze gaat zeker goed gebruikt worden, zowel in de lessen, als ook bij allerlei evenementen

advertentie
advertentie