Opening Ontmoetingscentrum Zonnehout voor mensen met geheugenproblematiek

28 september 2020 om 13:10 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Vitras / Santé Partners opent Ontmoetingscentrum in Houten

Mensen met dementie én hun mantelzorgers zijn van harte welkom

 

Zorgt u regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Valt die zorg u (soms) zwaar? Komt u nauwelijks toe aan uw eigen ontspanning, en weet u (soms) niet hoe met hem of haar om te gaan? Zou u wel eens willen praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten of met één van onze ervaren begeleiders?

 

Vitras (onderdeel van Santé Partners) opent per 1 november Ontmoetingscentrum Zonnehout voor mensen met dementie én hun mantelzorgers in wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld in Houten. Met het Ontmoetingscentrum willen we mensen een veilige, vertrouwde en herkenbare plek in een vaste groep bieden. Een ontmoetingsplek waar mensen graag naartoe gaan, met plezier meedoen aan activiteiten en sociale contacten behouden of opdoen. We besteden aandacht aan wensen, talenten en behoeften. We bieden een luisterend oor en geven praktische en emotionele steun. Bij alles wat we doen staat een goede kwaliteit van leven voor mensen met dementie en het niet overbelast raken van mantelzorgers centraal.

 

Activiteiten op maat
Onze begeleiding is laagdrempelig en persoonlijk. De activiteiten stemmen we af op de interesses, behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Binnen het Ontmoetingscentrum werken we met ervaren en goed opgeleide groepsbegeleiders.  Afhankelijk van het aantal deelnemers verwachten we 2 tot 3 dagen per week geopend te zijn.
Voor mensen met dementie bieden we verschillende activiteiten aan in groepen.  Sjoerd: “Ik vind het fijn, gezellig en leuk om onder de mensen te zijn." Voor 
mantelzorgers biedt het OC gesprekken, individueel en in groepsvernad en informatieve bijeenkomsten. Bernie: “Het is zo fijn dat ik bij jullie mijn verhaal kan doen en ervaringen met anderen delen die hetzelfde meemaken, doet me goed.”

Voor deelname aan het Ontmoetingscentrum is een indicatie voor begeleiding groep noodzakelijk via uw gemeente (WMO), via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een Persoons Gebonden Budget (PGB). Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator van het Ontmoetingscentrum Annette Stock (06 – 10 45 96 38 of a.stock@santepartners.nl). Bezoekadres Ontmoetingscentrum Zonnehout: Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36,  3991 MX Houten.

 

advertentie
advertentie