Met Leergeld overal aan meedoen
Met Leergeld overal aan meedoen Leergeld Nederland

Landelijke Leergeld Dag: Stichting Leergeld harder nodig dan ooit door Corona crisis

30 mei 2020 om 21:16 Corona Deel je nieuws

Door de Corona crisis dreigt een grote groep mensen in de financiële problemen te raken. Onder hen ook veel gezinnen met kinderen. Stichting Leergeld is er ook voor deze gezinnen! Zij wil ervoor zorgen dat hun kinderen gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes en niet aan de zijlijn terecht komen. Dat is de boodschap van Stichting Leergeld voor deze gezinnen op 1 juni, de Landelijke Leergeld Dag. 

Over Leergeld

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld biedt kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunt zij ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een computer of een fiets of met de contributie voor sport of cultuur. In 2019 konden dankzij Stichting Leergeld 126.838 kinderen uit minimagezinnen onbezorgd meedoen. Stichting Leergeld Houten heeft 517 kinderen, uit de gemeente Houten kunnen ondersteunen.  Om gezamenlijk nog meer kinderen nog beter te bereiken werkt Stichting Leergeld samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job binnen het samenwerkingsverband Sam&.

Laptops voor thuisonderwijs

Dat Stichting Leergeld snel kan acteren, bleek wel in de afgelopen tijd. Vrijwel alle kinderen konden over een laptop beschikken. In Houten heeft Stichting Leergeld vanaf het begin in 2016 al meer dan 265 tablets weten te verspreiden.  

Gevolgen Corona crisis

Als gevolg van de Corona crisis dreigt een grote groep mensen door een terugval in inkomen in financiële problemen te raken, waaronder ook veel gezinnen met kinderen waarvan de ouders werk(t)en als zelfstandigen, flex- of seizoen-werkers. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat kinderen kunnen ontspannen en meedoen met andere kinderen."

Landelijke Leergeld Dag

 Op 1 juni doet Stichting Leergeld via sociale media een oproep aan álle gezinnen met kinderen die kampen met geldgebrek, óók aan die gezinnen die nu als gevolg van de Corona crisis in de financiële problemen zijn geraakt! 

Stichting Leergeld Houten roept ouders uit deze gezinnen uit de gemeente Houten op om zich te melden voor ondersteuning. Dat kan via de Leergeld website www.leergeldhouten.nl of via de website www.samenvoorallekinderen.nl/ouders. 

advertentie
advertentie