Het programmalogo
Het programmalogo Romario Riethof

Omroep Houten brengt “Houten tegen Corona”

3 april 2020 om 14:46 Corona Deel je nieuws

Sinds de “intelligente Lock down” is er bij Omroep Houten actie ondernomen om te trachten  met Houtense verhalen in beeld te krijgen hoe het virus ons dagelijks leven infecteert. Anders gezegd de burgers zo goed mogelijk op de hoogte te houden, van alles wat er speelt in Houten t.a.v. de crisis. Wat gebeurt er met de gezinnen, hoe reageert iedereen overal op, wat zijn de bijzonderheden binnen de gemeente. 

Alvorens meer op de inhoud van het programma in te gaan eerst de gegevens over…. Hoe kan ik het programma vinden en wanneer is het:

*    Werkdagen van 12 tot 13 uur

*    Op de FM radio 107.3 of via de website van omroep         Houten. 

In het programma worden nieuwtjes, gesprekjes en toepasselijke muziek met elkaar afgewisseld. Een aantal items zijn dagelijks terugkerend, zoals een update met de burgermeester, een rondje langs de velden met een aantal correspondenten in het veld. Ook wordt regelmatig een kijkje genomen in een gezin, dat aan huis is gekluisterd en van daar uit moet werken, leren en samen leven.

Daarnaast zijn er interviews met allerlei belangen organisaties en verenigingen in het Houtens sociale veld.

Naast dit alles kunt u op de website een live blog volgen, dat continue wordt ververst.  Hier wordt hard door redacteuren gewerkt. Natuurlijk kan men ook live inbellen. De redactie is ook geïnteresseerd in tips voor onderwerpen. Zend dan een mailtje naar redactie@omroephouten.nl

Sinds kort heeft men ook een  voicemail voor lieve berichtjes. Wil je in deze crisistijd iemand bedanken, in het zonnetje zetten of een hart onder de riem steken ….bel dan het nummer van Houtense Helden: 030-3690477 en spreek je tekst in. Wij zenden het uit in ons programma.

Waarom doen mensen deze enorme inspanning om elke dag vrijwillig dit nieuws te brengen. Daarvoor onderstaand wat quotes:

Arthur stelt: ik ben trots op de gedetailleerde liveblog van omroep Houten, die met video, audio foto’s en tekst dagelijks door bijna 20 vrijwilligers wordt bijgehouden
En Romario zegt: Met deze radio uitzendingen hoor je de echte verhalen , die nu leven in de gemeente, met als belangrijkste boodschap… we doen dit samen!.
Tenslotte meldt Melissa, dat in deze gekke tijden proberen de nieuwsvoorziening zoveel mogelijk door te laten gaan. 

Het redactionele werk geschiedt grote deels van uit huis, want ook in de studio mogen maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn.

DUS nogmaals 12.00 uur inschakelen op Omroep Houten.

advertentie
advertentie