Paardencarrousel Zilfia's Hoeve met hun bronzen medaille
Paardencarrousel Zilfia's Hoeve met hun bronzen medaille Quinty Verkerk

Pony- en paardencarrousel Zilfia’s Hoeve behalen succes op het NK

1 juli 2019 om 16:27 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag 30 juni vond in Haarlem bij RSC Schoteroog het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden plaats. De ponycarrousel en paardencarrousel van Manege Zilfia’s Hoeve uit Houten mochten hier allebei hun manoeuvre laten zien nadat zij geselecteerd waren bij de selectiewedstrijden.

Onder leiding van commandante Manon Hage mochten de pony’s eerst starten. Zij reden dit seizoen hun proef met het thema ‘Game Of Thrones. Aankleding, muziek en figuurnamen waren aangepast op deze Amerikaanse fantasy-televisieserie. De mooie manoeuvre zorgde voor een fantastische 2eplaats met een score van 80,775%.

Later die middag startten de paarden. Deze groep reed dit jaar met het thema ‘Ode Aan De Helden’. Hiermee brachten zij een ode aan alle oorlogshelden die hebben gevochten voor onze vrijheid. Ook dit was terug te zien in de aankleding en te horen in de figuurnamen en muziek. De paardencarrousel wist met hun uitvoering van de proef een mooie 3eplaats te behalen met een score van 83,125%.

De twee Houtense teams zullen na dit succes stijgen in de ranking en volgend seizoen weer op het allerhoogste niveau mee mogen rijden.

Ponycarrousel Zilfia's Hoeve met hun zilveren medaille
De carrouselteams na de prijsuitreikingen
advertentie
advertentie