Blijven omkijken naar mantelzorgers

18 januari 2021 om 09:37 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Op woensdag 16 december zijn de vaste bezoekers van het mantelzorgcafé verrast met een kerstgeschenkje. De vrijwilligers van het mantelzorgcafé hadden van een cadeautasje, een amaryllisbol en chocolaatjes, een mooi pakketje gemaakt. Vervolgens zijn ze heel Houten door gefietst om de geschenkjes te bezorgen.
Het zorgde voor leuke reacties van de mantelzorgers, zowel bij de bezorging als via de mail. “Er was van tevoren niks aangekondigd, dus mensen waren oprecht verbaasd. Dat was heel erg mooi om te zien”, aldus de coördinator van Steunpunt Mantelzorg, Marinda Rodas.

Normaal gesproken wordt ‘het mantelzorgcafé’ elke laatste donderdag van de maand georganiseerd, met uitzondering van de zomermaanden en december. Het café biedt een ontmoetingsplek voor mantelzorgers door leuke ontspanningsactiviteiten te organiseren. Lotgenotencontact in een ontspannen sfeer. Maar net zoals veel andere activiteiten, is het mantelzorgcafé tijdelijk stopgezet. “We merken dat mensen het mantelzorgcafé missen. We hebben altijd leuke dingen op het programma staan, maar we horen dat vooral de gezelligheid en het delen van je thuissituatie worden gemist. Het café is echt een plek waar mantelzorgers even bij kunnen komen van wat er thuis speelt en dat dit nu niet geboden kan worden vinden we erg vervelend. We hopen natuurlijk snel weer aan de slag te kunnen gaan, maar tot die tijd doen we wat we kunnen om te laten merken dat we er zijn”.  

Steunpunt Mantelzorg Houten van ‘van Houten&co’, Marinda Rodas, coördinator, is telefonisch bereikbaar op 030- 750 1500 of via e-mail m.rodas@vanhoutenenco.nl. ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten, www.vanhoutenenco.nl. 

advertentie
advertentie