Proxima ondersteuning thuis
Proxima ondersteuning thuis Proxima

Informatieochtend vrijwilligerswerk laatste levensfase

24 maart 2018 om 19:08 lokaal Deel je nieuws

Op 7 april organiseert Proxima een informatiebijeenkomst in Bunnik over vrijwilligerswerk om mensen thuis in hun laatste levensfase bij te staan. Dit vrijwilligerswerk wordt door velen gezien als het meest dankbare werk dat veel voldoening geeft. Proxima Terminale Zorg Thuis is een organisatie die ondersteuning biedt aan terminaal zieke mensen en hun familieleden. Deze ondersteuning wordt door goed opgeleide vrijwilligers bij patiënten thuis in de gemeente Bunnik en bijbehorende kernen gegeven.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen belangstellenden die iets willen betekenen voor mensen in de laatste levensfase zich laten informeren over het werk  bij mensen thuis. De thuisondersteuning wordt door vrijwilligers zowel overdag als ’s nachts geboden. De inzet van vrijwilligers is er met name op gericht de familie van de zieke in deze belangrijke en intensieve fase te ontlasten. De professionele zorg wordt verleend door de wijkverpleging. 

Ria Kolk  werkt als vrijwilligster voor Proxima  en vertelt bevlogen over haar werk: “ Naast mijn baan waak ik zelf af en toe bij mensen die gaan sterven. Het werk is ontzettend waardevol. Het brengt me heel veel. Je kunt veel betekenen voor de patiënt en de familie. “

Iedereen die meer wil weten over het vrijwilligerswerk bij de thuisondersteuning is van harte welkom op de informatiebijeenkomst op zaterdag 7 april 2018 11.00 uur -12.00 uur.
Locatie: Bibliotheek Idea, Camminghalaan 27c, Bunnik (in leescafé).

Voor aanmelding: bel 030 600 00 17 of e-mail: info@proxima-terminalezorg.nl
www.proxima-terminalezorg.nl

advertentie
advertentie