BC Woodpeckers tekent meerjarige overeenkomst met FysioVandaag
BC Woodpeckers tekent meerjarige overeenkomst met FysioVandaag BC Woodpeckers

Basketballers kijken vooruit Basketbalclub Woodpeckers sluit overeenkomst met FysioVandaag

20 november 2020 om 23:56 Overig Deel je nieuws

Ondanks dat er door corona op dit moment niet of nauwelijks nog normaal gesport kan worden, kijkt Basketbalclub Woodpeckers vooruit. Na vorig jaar een eerste aanzet te hebben gegeven, gaan de basketballers vanaf dit seizoen intensiever samenwerken met FysioVandaag uit Houten.

Met de ondertekening van een driejarige overeenkomst verbinden beide partijen zich aan elkaar en wordt er serieus werk gemaakt van blessurepreventie. Onderdeel van de overeenkomst is dat er regelmatig een fysiotherapeut aanwezig is bij trainingen en dat spelers en familieleden gebruik kunnen maken van een gratis inloopspreekuur. Frank Robertz, eigenaar van FysioVandaag, licht toe: “FysioVandaag heeft ervaring met veel voorkomende blessures bij basketballers, zoals gescheurde kruisbanden. We hebben hiervoor de kennis en nieuwste trainingsmethoden in huis. Zo bieden we de Flywheeltraining aan, een unieke training die gebruikt kan worden als onderdeel van een behandeling, voor een snellere revalidatie.”

Jeroen de Wildt, voorzitter van de Woodpeckers, is blij met de samenwerking: “Vorig seizoen zijn we begonnen met de samenwerking met FysioVandaag. Dat we nu een exclusieve samenwerking voor minimaal drie jaar zijn overeengekomen, geeft aan dat de sport niet stil staat en vooruit kijkt naar de toekomst. Juist in deze coronatijd, waarin de trainingen beperkt doorgaan en de competities stilliggen, is het belangrijk dat we blessures voorkomen. FysioVandaag helpt daarom ook met aangepaste ‘coronaproof’ trainingsmethoden.”

Om de samenwerking extra te onderstrepen, ontvangt ieder team bovendien een bidonkrat. “Naast dat we het leuk vinden om de leden van Basketbalclub Woodpeckers iets te geven, zijn we nu zichtbaar bij alle teams. We zijn er immers voor alle leden en hun familieleden,” aldus Frank Robertz.

Voor meer informatie: www.bcwoodpeckers.nl/blessure-preventie

advertentie
advertentie