Lezing Er is een kindeke geboren

20 november 2020 om 11:47 Overig Deel je nieuws

Op vrijdagmiddag 11 december kun je bij ‘van Houten&co’ de lezing “Er is een kindeke geboren“ bijwonen. De lezing vindt plaats in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoenveld, van 13.30 tot 15.30 uur.

“Er is een kindeke geboren” kunnen de meeste van ons wel meezingen op 25 december: de geboortedag van Jezus Christus. Maar wat weten we eigenlijk van die geboortenacht? Lag het kindeke daadwerkelijk in een kribbe en werd hij warm geblazen door een os en een ezel? Of kwam Jezus ter wereld in een grot? Wie was de vrouw aan wie Maria haar blijde nieuws vertelde? En wat was de rol van de oude Jozef eigenlijk? Het verhaal van de geboorte van Jezus is honderden jaren oud en even zo vaak afgebeeld in de kunst. Een groot deel van ons traditionele kerstverhaal is echter niet gebaseerd op de Bijbel. In de loop der tijd werden nieuwe symbolen aan het verhaal toegevoegd en raakten bepaalde motieven verloren. In deze lezing geeft de docente, aan de hand van prachtige kunstwerken, antwoord op bovenstaande vragen. Bovendien leer je diverse symbolen uit het kerstverhaal te herkennen én te interpreteren. Zo ben je verzekerd van een interessant gespreksonderwerp bij uw aanstaande kerstdiner!

Voor meer informatie kun je terecht bij Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’. Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.30 tot 12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: cursusenco@vanhoutenenco.nl. Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl.

advertentie
advertentie