Reparatie van fietsverlichting op Het Rond
Reparatie van fietsverlichting op Het Rond Fietsersbond Houten

‘Shine’ met je fiets in het donker!

25 september 2020 om 15:26 lokaal Deel je nieuws

Fietsersbond Houten repareert fietsverlichting zaterdag 3 oktober op Het Rond.

Jij en je fiets zijn prachtig! ‘Shine’ met je fiets in het donker. Zet je licht aan! Geen licht op je op je fiets is trouwens levensgevaarlijk! Misschien ben je zelf al eens verrast door een fietser die plotseling uit het donker opdook. Fietsers zonder licht zijn een ramp. En wist je al van die boete van 55 euro? Daarom, zet aan dat licht! Licht kapot? Laat het gratis repareren zaterdag 3 oktober op Het Rond.

Doet je fietsverlichting het niet? De Fietsersbond Houten helpt graag een handje. Zaterdag 3 oktober repareren onze vrijwilligers op Het Rond je fietsverlichting. Kleine reparaties aan de verlichting zijn gratis; alleen de materiaalkosten moet je betalen.

Coronaveilig

Natuurlijk zorgen we voor de veilige 1,5 meter afstand, ook als je misschien even moet wachten. Je krijgt dan een nummertje zodat je weet wanneer je aan de beurt bent. Zorg ervoor dat je veilig en zonder boete thuis kan komen. De Fietsersbond Houten repareert gratis of voor bijna niets je verlichting (alleen materiaalkosten).

Wintertijd

Nog even en de zomertijd is voorbij. In de nacht van zaterdag 24 naar zondag 25 oktober gaat de klok een uur terug. Op maandag 26 oktober gaat de zon in Houten pas om half acht op (07.24 uur) en al om kwart over vijf (17.20 uur) weer onder. Grote kans dus dat in je het donker naar school of werk gaat en in het donker weer thuis komt. Wel zo veilig als je opvalt in het verkeer en als je zelf de weg goed kunt zien.

Lichten aan

Je fietsverlichting moet aan zijn als het donker is. Vóór moet je geel of wit licht hebben en achter rood. De lichten mogen niet knipperen. Losse lampjes mogen: op je fiets en op je bovenlichaam.  Vaste en losse lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen. Ze moeten goed te zien zijn.  

Boetes

Als je zonder fietsverlichting of reflectoren in het donker rijdt, riskeer je een boete! Bij geen licht voor- en/of achter is de boete € 55,-.  Heb je geen trapper- of wielreflectoren of slechte rode reflectoren dan kan je een boete van € 35,- krijgen.

Shine in het donker met je fiets! Met goede fietsverlichting kom je veilig en zonder boete thuis. De Fietsersbond Houten repareert fietsverlichting zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur op Het Rond. (N.B. Wij repareren alleen verlichting).

advertentie
advertentie