Bioboerderij Miltenburg: locatie van de open dag
Bioboerderij Miltenburg: locatie van de open dag Anne Hollander

Fiets je eigen smoothie bij elkaar bij Bioboerderij Miltenburg op 3 oktober

24 september 2020 om 17:00 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op zaterdag 3 oktober haalt Voedselschuur Eiland van Schalkwijk een mobiele fruitpers naar het dorp en houdt de bioboerderij van Miltenburg open dag. Leuk voor kinderen en volwassenen! De Coöperatie Duurzaam Eiland is op die dag aanwezig met een echte smoothiefiets: door de energie die je levert met trappen wordt een lekker fruitsmoothie geperst in een blender. Zo vragen de Cooperatie aandacht voor duurzame energie. Het zachtfruit wordt ter beschikking gesteld door Zachtfruitbedrijf Van Garderen.

Maar er is meer te doen: je kunt bij de fruitpersmachine komen kijken hoe het persen in zijn werk gaat. En natuurlijk appelsap proeven! Er is een springkussen voor de kids. Verder is er die dag de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op de melkveehouderij van Miltenburg. Je kunt in de stal kijken, kalfjes aaien en konijntjes knuffelen. Ook zal er een kleine duurzame markt zijn, waar onder meer streekproducten en handgemaakte spulletjes worden aangeboden. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Onderlinge Verzekeringen Schalkwijk. Open tussen 10 en 15 uur. Toegang is gratis. Adres: Overeind 33, Schalkwijk. Meer informatie: info@voedselschuur.nl.

 

Natuurlijk houden we de corona-richtlijnen goed in de gaten. Volgens de huidige richtlijnen kan het festijn gewoon doorgaan, mits iedereen zich goed aan de 1,5 meter afstand houdt. We zullen je bij de ingang vragen te registreren en handen te ontsmetten. Er is een looproute. Als er teveel mensen op het terrein zijn, zul je misschien even moeten wachten. Mocht de overheid overgaan tot strengere maatregelen, waardoor wij het programma moeten aanpassen of afblazen, dan zal dat ruim van tevoren worden gecommuniceerd.

advertentie
advertentie