Feestelijke openingsweek Warande Academie

23 september 2020 om 14:34 lokaal Deel je nieuws

Warande opent volgende week, vanaf dinsdag 29 september, officieel de Warande Academie in een vleugel van De Loericker Stee in Houten. De Warande Academie is de plek voor alle bij- en nascholingen, interne trainingen en opleidingen voor leerlingen en medewerkers van zorgorganisatie Warande. De verzorgenden en verpleegkundigen in opleiding krijgen hier hun lessen van docenten van het MBO (De Gooise Zorgacademie). De inrichting is volledig coronaproof. De 1,5 meter afstand is in de leslokalen gegarandeerd en er zijn looproutes. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

Warande leidt verzorgenden en verpleegkundigen in ‘huis’ op, in nauwe samenwerking met De Gooise Zorgacademie van MBO Utrecht. Studenten krijgen les in modules, die direct aansluiten bij wat de studenten moeten leren. Zo sluit de theorie beter aan op het werk in de praktijk en kunnen zij dit meteen vertalen naar hun dagelijkse werk. Vanaf 1 oktober krijgen 75 verzorgenden en verpleegkundigen in opleiding les in de nieuwe leslokalen. Vanaf januari 2021 zijn dat 100 studenten.

Kijk voor meer informatie over werken en leren bij Warande op www.werkenbijwarande.nl/werken-en-leren/.

Warande biedt ouderen in Houten en op de Utrechtse Heuvelrug zorg-, woon-, welzijn- en servicearrangementen. Warande heeft veel voorzieningen in huis: van adviesspreekuur en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging, eventueel gebaseerd op de antroposofie. Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg. Daarnaast zijn er nevenvestigingen voor revalidatie, een dagsociëteit, kinderopvang en een hospice.

advertentie
advertentie