Vrede verbindt verschil

17 september 2020 om 10:12 lokaal Deel je nieuws

HOUTEN, 16 september – Volgende week is het Vredesweek. Dit is een jaarlijks terugkerende week waarin overal in het land aandacht wordt gevraagd voor vredeswerk. Het idee is dat mensen geïnspireerd worden om ieder op de eigen plek vrede te bevorderen, verzoening na conflicten, in het groot en in het klein. Dat gebeurt op allerlei manieren, en in Houten is er a.s. zaterdagavond 19 september een gezamenlijke viering van de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente.
Die viering vindt plaats in de Opstandingskerk bij het Gemeentehuis en begint om 19.00 uur. De viering is op twee manieren mee te maken. Er is i.v.m. corona beperkt plaats in de kerk (zestig plaatsen), waarvoor men kan reserveren via www.pghouten.nl. De viering wordt ook gestreamd via www.kerkdienstgemist.nl , waar die rechtstreeks te volgen zal zijn en nog een jaar lang terug te zien.
In de viering vertellen enkele Houtenaren kort over hun werk in Houten dat verschillen tussen mensen verbindt. De voorgangers zijn pastoraal medewerker Meike Hettinga (r.-k. parochie) en ds. Rebecca Onderstal (protestantse gemeente). Er is nog geen samenzang toegestaan, maar een kleine zanggroep zal de zang verzorgen. Iedereen is van harte welkom om de viering mee te maken en zich te bezinnen op wat er te doen valt om de vrede groot en klein dichterbij te brengen!

advertentie
advertentie