De elf kinderen van de nieuwe kinderraad in de Raadszaal van Houten
De elf kinderen van de nieuwe kinderraad in de Raadszaal van Houten Bregje Tettelaar

Houten heeft een nieuwe Kinderraad!

10 september 2020 om 15:25 lokaal Deel je nieuws

"Ik sla jou tot kinderraad-mens." Met een ferme klap van zijn voorzittershamer installeert de kersverse kinderburgemeester Sam van Maurik de andere leden van de kinderraad. Onder applaus van familie nemen zij plaats in de stoelen van de gemeenteraad. Dit schooljaar vertegenwoordigen zij de kinderen van de gemeente Houten.

Elf kinderen van zeven verschillende basisschoollocaties verzamelden zich woensdag 9 september in de Raadszaal van de gemeente Houten. Daar vond de installatie en eerste vergadering van de Kinderraad 2020-2021 plaats. Naast kinderburgemeester Sam van Maurik zitten in de kinderraad: Niels Kampman, Tieme Bruijn, Luuk Baars, Hugo Imthorn, Fenne Keg, Tom Hofstede, Willem van Lokven, Sanne Altena, Fenna Illem en Sanne Bertens. Allemaal gemotiveerde achtstegroepers, die graag iets voor Houten en andere kinderen willen betekenen.

Daarvoor komt de kinderraad eens per maand bij elkaar, onder begeleiding van Bregje Tettelaar en Nathalie Rensen, en gaat aan de slag met onderwerpen die zij zelf interessant vinden. Bijvoorbeeld fietsen, het milieu of speelplekken en activiteiten voor kinderen. En soms denkt de kinderraad mee met de gemeente of andere organisaties in Houten. Zo heeft de vorige kinderraad met burgemeester Gilbert Isabella over de Corona-maatregelen gesproken en hebben ze het eerste kleine Houtense bosje mee geplant.

Heeft u een vraag voor de kinderraad? Stuur hem naar kinderraadhouten@gmail.com. De kinderen beslissen zelf of ze de vraag interessant vinden en mee willen doen of denken.

 

 

 

advertentie
advertentie