Informatiebijeenkomst voor meeleefgezinnen, meeleefstellen en meeleefsingles uit de regio Lekstroom (Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Vijfh

8 september 2020 om 12:10 Zorg Deel je nieuws

MeeleefGezin richt zich bij de start op kinderen van -9 maanden tot en met 4 jaar van ouders met psychische problemen. MeeleefGezin biedt deze gezinnen een vrijwillig meeleefgezin aan, dat het kind opvangt op een vaste dag in de week en een weekend in de maand. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Dit stimuleert de gezonde ontwikkeling van het kind.

Een lokale professional begeleidt de koppeling van beide gezinnen. Zij is betrokken bij de screening, de training van het meeleefgezin en de kennismaking. Op basis van de wensen van beide gezinnen, zoekt zij de best mogelijke koppeling. Hierbij houdt zij ook rekening met de reisafstand tussen de gezinnen.

De insteek van MeeleefGezin is dat er langdurig contact blijft tussen het kind en het meeleefgezin. Twee jaar lang zijn er contactmomenten met de lokale professional. In die periode kunnen de ouders en meeleefgezinnen bij vragen of problemen altijd contact opnemen met de professional. En na die twee jaar gaan de gezinnen samen verder!

Wij zijn op zoek naar meeleefgezinnen, meeleefstellen en meeleefsingles!

Meer weten?

Op de informatiebijeenkomst voor meeleefgezinnen vertellen we u graag meer! De informatiebijeenkomst is op 22 september 2020, van 19.30 – 21.00 u in Buurtplein de Doorslag, Parelduiker 13, Nieuwegein.

Zien we u daar?

advertentie
advertentie