Het café-restaurant van JOINN!
Het café-restaurant van JOINN! Corinne Sponsen

JOINN! verder in andere vorm: zalen en lofts blijven open.

14 juli 2020 om 13:41 Economie Deel je nieuws

De maandenlange lock-down vanwege het Covid-19 virus en daar bovenop de ‘1,5 meter’ maatregel hebben ertoe geleid dat het café-restaurant Lounge &Food binnen JOINN! uiterlijk 1 oktober zal sluiten. De zalen en city lofts zullen geopend blijven zoals voorheen. De ruimte van het huidige restaurant zal onderdeel uit gaan maken van de zalen, zodat er extra oppervlakte vrijkomt die benodigd is vanwege de 1,5 meter maatregel.

Luc en Wout de Wit, 5 jaar geleden de grondleggers van JOINN!, geven aan dat de sluiting van het restaurant en de daarmee gepaarde reorganisatie erop is gericht om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Luc: “2020 leek volgens de eerste prognoses het beste jaar sinds de oprichting te worden en het jubileumjaar stond vol met geplande activiteiten. Sinds de lock-down op 15 maart is daar een abrupt einde aan gekomen. De steunmaatregelen van de overheid voor het restaurant zijn zeer welkom, maar niet meer dan een doekje voor het bloeden. We hebben deze keuze met pijn in ons hart moeten nemen, maar dit besluit is noodzakelijk om de toekomst van JOINN! veilig te stellen.”

Wout: “Het zal zeker even wennen worden voor de vaste restaurantgasten van JOINN! dat zij alleen nog tijdens besloten feesten, partijen en meetings bij ons terecht kunnen."

Door de zalen verder te professionaliseren en uit te breiden ziet JOINN! de toekomst met vertrouwen tegemoet. Bijvoorbeeld met het faciliteren van hybride meetings waarbij een deel van de gasten fysiek aanwezig is en een deel online via haarscherp beeld en audio.

advertentie
advertentie