stop motion filmen
stop motion filmen Marjan van der Heijden

Workshop Animatiefilm maken (zondag 28 juni)

9 april 2020 om 18:11 Evenementen Deel je nieuws

Met stop-motion filmtechniek kun je (onmogelijke) dingen laten gebeuren en voorwerpen laten bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een appel die uit zichzelf in blokjes uit elkaar valt, je veters die zichzelf strikken of een pop-up boek dat bladzijde voor bladzijde openvalt, waarbij delen uit zichzelf omhoog komen. Voorwerpen komen tot leven of mensen zijn opeens in staat wonderlijke dingen te doen!

In deze workshop ga je zo’n speciaal effect animatiefilm maken. Met je smartphone maak je heel veel foto’s (12-24 per seconde) achter elkaar, van elke subtiele verandering één. Dat aan elkaar “geplakt” levert een filmpje op. We werken met een app die dat voor je aaneen smeedt.

Marjan geeft vooraf een korte presentatie over de mogelijkheden en wat erbij komt kijken. Waarop let je bij de opnames, hoe maak je bewegingen dynamisch en los je  problemen op een creatieve manier op. Op haar site vind je alvast wat voorbeelden, om op ideeën te komen.

Daarna ga je aan de slag. Je bespreekt je idee en verzamelt of maakt de objecten (of kleding) die je nodig hebt voor jouw opnames. Voor het creëren en maken van de opnames heb je de hele dag, onderbroken door een heerlijke lunch. We werken in tweetallen, zodat één de foto’s kan maken en de ander de scenes kan aanpassen of uitvoeren. Schrijf je je alleen in dan vorm je een duo met een ander die alleen inschrijft.

Bedenk alvast wat je wilt gaan doen. Wil je een Bijzondere Boodschap verkondigen: een aanzoek doen, de komst van een kleintje of een verhuizing aan je familie en vrienden laten weten? Of gewoon een lekker gek, of prachtig filmpje maken? Bel gerust als je even wilt overleggen: 061 555 47 45.

Neem alle materialen en objecten waarmee je wilt werken mee. Textiel, wol, linten, papier, inkt, klei, verf, kwasten, potloden, scharen, lijm en tijdschriften zijn aanwezig. De lunch is in de prijs inbegrepen.

Iedereen kan meedoen! Tekentalent of knutselervaring is echt geen vereiste. Het plezier staat voorop! Kinderen zijn ook van harte welkom! 

Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/animatiefilm/

advertentie
advertentie