serviesgoed decoreren
serviesgoed decoreren Marja Macville

Serviesgoed decoreren

9 april 2020 om 17:42 Evenementen Deel je nieuws

Tijdens deze tweedaagse workshop (op 4 en 18 juni) leer je hoe je serviesgoed decoreert met je eigen (kinder)tekeningen, teksten, foto’s e.d. . We werken met zogenaamde transfers op porselein, waarmee je duurzame decoraties creëert op bestaand serviesgoed, vaatwasbestendig.
Zo dupliceer je je creatie, en je maakt er unieke cadeaus mee.

De eerste dag ga je tekenen, schilderen, een collage maken of je bewerkt een al bestaand eigen werkstuk. Je maakt een compositie, je bepaalt de grootte, en maakt eventuele combinaties met kleurvlakken, of tekst. Marja helpt je je eigen transfer (A4 formaat) voor te bereiden, die zij daarna voor je bestelt. De tweede dag wrijf je deze transfer af, waarna wij je werkstukken afbakken in de keramische oven. (Daarmee verdampt de gele lijmlaag die je op de foto’s ziet.)

Kies gaaf, niet te oud porselein, dan loop je minder risico op breuk of zwarte spikkels in de oven. Belangrijk, want afbakken is altijd op eigen risico. Op een temperatuur van 700-800 graden brandt de transfer in op de glazuurlaag. Je kunt je werkstukken een week later ophalen.

In overleg, mogelijk tegen een meerprijs, kun je meer of grotere stukken laten bakken, zoals een schaal of theepot.

Teken- en schildermateriaal is aanwezig; het gebruik hiervan is in de prijs inbegrepen, evenals koffie of thee met iets lekkers. 

Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/serviesgoed-decoreren-3/

advertentie
advertentie