De trekkers, hart en ziel van Noord-West Houten
De trekkers, hart en ziel van Noord-West Houten Nelleke Woortman

Grote belangstelling voor netwerken in de buurt

2 februari 2020 om 21:36 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het gemeentehuis gonsde op 27 januari weer van de 63+ ers die met elkaar aan de slag gingen om maatjes in Houten Noord-West te ontmoeten. Na 70 deelnemers in november kwamen nu nog eens ruim 55 deelnemers af op de tweede startbijeenkomst van KrachtigPlus Houten.

Op deze avond ging het om het ontmoeten en het leggen van verbindingen met anderen uit de eigen wijk Noord West Houten. Wijkbewoners gingen met elkaar in gesprek aan de hand van een spel. Vervolgens zijn rond allerlei onderwerpen interessegroepen gevormd: wandelen, handwerken, geo-caching, jeu-de-boules, fietsen, een leesclub, een filosofiegroep, een schildergroep en voor burenhulp. Binnen de groepen spreken de deelnemers met elkaar af wat de wensen en mogelijkheden zijn.

KrachtigPlus Houten richt zich vooral op de 63+ers, die aan een nieuwe fase in hun leven beginnen en zin hebben in iets nieuws of nu eindelijk de tijd hebben om de draad op te pakken van iets waar eerder geen tijd voor was. Daarnaast is het van belang om een netwerk in je woonomgeving te hebben, mensen die je als dat nodig is, gemakkelijk iets kan vragen. Dat is handig omdat we allemaal ouder worden en wel eens een helpende hand nodig zullen hebben. Het verhaal van Buurzaam aan de Slag trok op de eerste bijeenkomst al de aandacht van de buurt De Hoeven: Hoe kan je in de buurt én gezelligheid én hulpvaardigheid realiseren. Nu werd dat idee verder uitgewerkt door De Hoeven en werden ook bewoners van De Lobben enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

KrachtigPlus Houten gaat later in het jaar ook met andere wijken van Houten aan de slag. Volg de ontwikkelingen via de website www.krachtigplushouten.nl

advertentie
advertentie