Eerste hulp op de middelbare school

12 januari 2020 om 23:59 Maatschappelijk Deel je nieuws

Weten leerlingen wat ze moeten doen als iemand flauw valt? Of wanneer een klasgenoot zich verslikt in een snoepje? Elk jaar belanden maar liefst 140.000 jongeren op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang, maar hoe help je?

Tien leerlingen van College de Heemlanden hebben met goed gevolg de Rode Kruis cursus EHBO inclusief Levensreddende Handelingen voor het voortgezet onderwijs doorlopen.

Na afloop van de cursus ontvingen zij een Rode Kruis EHBO-certificaat. Een instructeur bepaalde dat de leerlingen voldoende vaardig zijn voor het behalen van het certificaat.

Heemlanden Academy

College de Heemlanden heeft alle extra-curriculaire activiteiten samengebracht in de Heemlanden Academy. Hieronder vallen enerzijds bestaande buiten-/naschoolse activiteiten, zoals de excursies, werkweken, de musical, ontwikkelingsreis en studiereizen. Anderzijds ontwikkelt de Heemlanden Academy in samenwerking met partners nieuwe cursussen en workshops om leerlingen met de praktijk kennis te laten maken. “De samenwerking met het Rode Kruis is een uitstekend voorbeeld waar jongeren de kans krijgen om te leren binnen een professionele omgeving over een maatschappelijk belangrijk onderwerp”, aldus Roy Dielemans (coördinator Heemlanden Academy).

Elitas Medical

De EHBO opleiding werd verzorgd door Elitas Medical, Excellent Partner van het Rode Kruis. Elitas Medical is de grootste aanbieder van Rode Kruis cursussen in de provincie Utrecht en zij werkt samen met de afdeling Houten van het Rode Kruis.

Schoolbestuur en docenten

Voor een gesprek over de mogelijkheden voor jouw school stuur je als docent of bestuur een e-mail naar infohouten@rodekruis.nl of je belt naar telefoonnummer 030-6056100.

Het Rode Kruis steunt initiatieven die praktische EHBO-vaardigheden vergroten op middelbare scholen in de buurt.

advertentie
advertentie