Drone-foto Kloostergaarde
Drone-foto Kloostergaarde Arjan de Groot

Opgewekt Houten organiseert zonproject De Kloostergaarde in Schalkwijk

6 september 2019 om 21:55 Overig Deel je nieuws

Na de succesvolle oplevering en opening van project De Wetering afgelopen juni is de coöperatie Opgewekt Houten alweer volop bezig met het organiseren van haar derde project voor zonnepanelen op andermans dak. In samenwerking met Stichting De Kloostergaarde wordt een zonne-installatie geplaatst op het gebouw van de stichting aan de Lagedijk 28 in Schalkwijk. De stichting stelt haar dak gratis beschikbaar en de coöperatie organiseert het project.

De samenwerking is het resultaat van een voorlichtingsdag over energieopwekking en energiebesparing die werd gehouden in Schalkwijk in mei. Het bestuur van de stichting wilde graag zonnepanelen voor eigen gebruik, maar realiseerde zich dat het dak van hun appartementencomplex veel groter was dan zij zelf nodig hadden. Toen de partijen elkaar hadden ontmoet werd de samenwerking snel gevonden.

Het is weer een postcoderoosproject. Bij deze projecten hoeven de deelnemers geen belasting meer te betalen over een deel van hun eigen elektriciteitsverbruik. Het gaat om dat deel dat gelijk staat aan de hoeveelheid energie die door hun deelname aan een project op een ander dak wordt opgewekt. Inwoners van de postcodegebieden 3433, 3934, 3945, 3991, 3997, 3998, 3999, 4101, 4106, 4121, 4124 en 4112 kunnen meedoen. Omdat dit het eerste project van de coöperatie in Schalkwijk is, krijgen de postcodegebieden 3998 en 3999 de eerste drie weken, tot en met 24 september, voorrang bij toewijzing van zonparticipaties.

Eén zonparticipatie kost €335.- en je kunt voor meerdere participaties inschrijven. Een participatie heeft een looptijd van 15 jaar en met iedere participatie voorkomt u bijna 2.000 kg CO2-uitstoot. Het financieel rendement is circa 4%.

Mensen die meer over dit project willen weten kunnen zich laten informeren op de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 12 september om 20.00 uur in sociaal cultureel centrum De Wiese, de Wiese 2 in Schalkwijk. Op de website www.opgewekthouten.nl staat alle informatie en ook de aanmeldingslink voor dit project.

advertentie
advertentie