RepairCafé bus in 2011
RepairCafé bus in 2011 RepairCafé International

RepairCafé Houten bestaat 12,5 jaar

zaterdag 9 maart 2024 10:00 tot 13:30

24 september 2011 startte het eerste RepairCafé in Houten aan de Puttershaag in Houten. Daarbij werd ondersteuning geboden met de bus van RepairCafé Nederland (zie foto). Vandaag zijn er in heel Nederland zo’n 500 RepairCafé’s en wereldwijd meer dan 3000. Als zesde RepairCafé in Nederland was Houten er dus vroeg bij. Het Houtense Café was een initiatief van Van Houten & Co, samen met een groep bewoners. Sinds 2011 kunnen Houtenaren elke tweede zaterdag terecht bij het RepairCafé dat tegenwoordig in Schoneveld plaats vindt.  

RepairCafé bijeenkomsten dienen een dubbel doel. Ze zijn bedoeld om de afvalberg te verkleinen en zo meer duurzaam te leven. Daarnaast hebben ze een sociale functie. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen: als organisator, als reparateur of als bezoeker. In de praktijk blijkt dit leidt tot bijzonder gezellige en geanimeerde bijeenkomsten. De sfeer is altijd uitstekend. Bezoekers komen er met een heel positief gevoel vandaan.

Ook aanstaande zaterdag 9 maart opent het RepairCafé weer haar deuren in Schoneveld, Zonnehout 36. Dus heeft u een defecte stofzuiger, lamp, PC, kledingstuk, …, kom dan tussen 10 en half 2 langs. Om 2 uur sluiten we. Een team van enthousiaste vrijwilligers probeert dan samen met u het meegebrachte artikel te repareren. Dit onder het motto: Weggooien, mooi niet! In principe wordt er kosteloos gerepareerd. Een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld. We kijken uit naar uw komst!

Locatie