kind geeft boompje water
kind geeft boompje water Steenbreek

Ruil tuintegels voor gratis boompjes

zaterdag 23 maart 2024 10:00 tot 14:00

Op 23 maart deelt Houtense BIJzaken tussen 10.00 en 14.00 uur gratis boompjes uit op ’t Rond. Ze doen dit om de biodiversiteit in Houten te vergroten. Daarnaast zorgt meer groen voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Ruil daarom uw gewipte tuintegels om voor een paar van deze boompjes. 

Soorten boompjes

Er zijn verschillende soorten: haagbeuk, rode kornoelje, brem, kardinaalsmuts, vuilboom, rode kamperfoelie, sleedoorn, zwarte bes, aalbes, kruisbes en krentenboom,. Denk van tevoren alvast na welke boompjes het beste in uw tuin passen. Of laat u ter plekke adviseren door vrijwilligers van Houtense BIJzaken. U mag maximaal vijf boompjes meenemen. De boompjes zijn nog klein. U kunt ze prima op de fiets meenemen.

Tegels inleveren

Wip een paar tegels uit uw tuin en poot 1 of meerdere boompjes! Het is leuk als u een foto meeneemt van de plek waar u de boompjes gaat poten. Wilt u tegels die u heeft gewipt kwijt? In de buurt van ’t Rond staat een big bag. Daar kunt u de tegels kwijt. Heeft u uw tuin al ontsteend en nog plek voor boompjes? Dan bent u ook van harte welkom.

Nederlands Kampioenschap Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is op 21 maart van start gegaan. Houten doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Houten doet ook mee. Vergeet daarom niet de gewipte tegels aan te melden bij Meedoen - NK Tegelwippen (nk-tegelwippen.nl) . Alle tegels tellen mee! Houten wil graag hoog eindigen dit jaar!

Locatie