Taartjes Café Doodgewoon 1 jaar
Taartjes Café Doodgewoon 1 jaar Café Doodgewoon

Wat doet de dood met jou?

donderdag 28 september 2023 19:30 tot 21:30

Café Doodgewoon biedt in Houten de mogelijkheid om laagdrempelig in gesprek te gaan over de dood. Wat roept de dood bij je op? Kun je erover spreken? Welke thema’s zijn lastig? Bij Café Doodgewoon worden verhalen en gedachten met betrekking tot de dood en verlies van een dierbare met elkaar gedeeld.

In juni hebben we met succes de eerste thema-bijeenkomst gehouden. Het thema was ‘Hoe maak je de dood bespreekbaar?’ Met jong en oud in kleine groepjes kwamen we tot praktische tips, zoals gewoon doen, stuntelen mag, echt luisteren, blijf jezelf en erken de emoties van jezelf en van de ander. Alle emoties zijn volkomen normaal. Ga ook vooral niet oplossen of overdrijven.

Herkenbaar en confronterend toneelspel van Christel van Hunnik en Nienke Joustra daagden de deelnemers uit om zich in te leven in de betrokkenen en de uitdagingen te zien en te benoemen van het bespreekbaar maken van de dood. Deelnemers van de avond vertelden: “Wat een fantastisch initiatief. Ik heb heel veel handvatten gekregen. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Het lucht mij op. Het was een waardevolle bijeenkomst.”

Op donderdagavond 28 september is er weer een gewone Café Doodgewoon waarbij het delen van de eigen ervaringen centraal staat. We gaan samen in gesprek over wat het levenseinde en afscheid nemen voor je betekenen. Je bent van harte welkom.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met initiatiefnemers Peter Peters 06-2289795 of Christel van Hunnik 06-28636790.

Datum & tijd:  28 september 2023, 19.30 – 21.30 (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie:          Huis van Houten, Onderdoor 160 – 1e verdieping – boven de bibliotheek

Aanmelden:    peterspostbus3@gmail.com

Kosten:           Deelname is gratis.

De volgende bijeenkomst van Café Doodgewoon is op donderdag 23 november 2023.

Locatie