Art Yarn

zaterdag 25 november 2023 14:00 tot zaterdag 2 december 16:30

Als je al spint, dan wil je misschien wel eens iets anders dan steeds dezelfde draden en garens produceren. In deze tweedaagse workshop (25 november & 2 december) leer je heel veel nieuwe spin- en twijntechnieken kennen en maken. Je benut het fantastische product schapenwol nog beter.

Van een zeer ervaren spinner leer je in twee middagen hoe je zowel technische als kunstzinnige garens spint en hoe je je eerste fantastische, creatieve garens maakt.

Aan technische garens komen aan bod lace, hawser, crêpe, tweed en kabel garens. Aan kunstzinnige garens komen aan bod core, flamé, coil, bouclé- en fauxclé garens.

Om aan deze workshop deel te kunnen nemen is het nodig dat je een regelmatige draad kunt spinnen en twee draden met elkaar kunt twijnen.

Breng je eigen spinnenwiel mee, met twee lege klossen en een derde met een dunne draad (ca 50 gr). Deze draad moet gesponnen zijn (dus in de gewone spinrichting) en een beetje extra twist hebben.

Wil je gebruik maken van een gehuurd spinnewiel (meerprijs € 50), geef dit dan aan op het inschrijfformulier op the-work-shop.nl/workshops/art-yarn/. Kies bij betalen de juiste optie.

Locatie