visible mending
visible mending Marja Macville

Visible mending

zaterdag 11 november 2023 14:00 tot zaterdag 18 november 16:30

Kleding met een gaatje, een vlek die er niet meer uit gaat of een kale plek hoef je niet meer weg te gooien. Je leert op dag één (11 november) van deze tweedaagse workshop hoe je dat op een decoratieve manier verhelpt. 

Op kleding van stof kun je een vlek of gaatje aan het oog onttrekken door er een lapje of applicatie overheen op vast te zetten. Dat doen we met eenvoudige rijgsteken in een mooi patroon (volgens de Japanse techniek Boro). Dat je dan ziet dat het gerepareerd is, is juist een statement. Je laat duidelijk zien dat jij kiest voor bewust langer doen met je kleding. Daarmee ben je heel milieuvriendelijk bezig, want de kledingindustrie is een van grootste vervuilers.

Op gebreide kleding kun je vrolijk gekleurde stippen van wol toevoegen. Dit doe je door middel van naaldvilten. Het is heel simpel met groots effect!

Wil je een vlek of gaatje juist camoufleren, dan kan dat met borduurwerk. Je maakt je kleding daarmee ook nog eens heel persoonlijk. Dit gaan we doen op de tweede dag (18 november). Je leert een paar eenvoudige basissteken.

Borduren vraagt veel tijd, dus je werkstuk is mogelijk nog niet klaar aan het eind van dag twee. Maar je kunt er met de hand-out prima thuis aan verder werken; borduren is heerlijk om te doen. Je bent ook welkom in het zaterdagse breicafé (lees handwerkcafé) om je werk af te maken. Of iets nieuws te starten! Meer info en inschrijven kan via the-work-shop.nl/workshops/visiblemending/

Locatie