weven
weven Marja Macville

Leer Weven

zaterdag 7 oktober 2023 14:00 tot zaterdag 21 oktober 17:00

In deze tweedaagse cursus  (op 7 & 21 oktober) leer je de basisbeginselen van het handweven, zodat je hierna zelfstandig kunt weven. Na een introductie, waarin Miranda het gebruik van verschillende materialen uitlegt, ga je experimenteren. Je kiest welke kleuren en materialen (schapenwol, lontwol, gesponnen wol, touw, linten etc) uit het atelier je wilt gaan gebruiken. Er is van alles! En je mag natuurlijk ook eigen materiaal meenemen.

We nemen de meest bekende weefsteken en knopen door, waarmee je een eigen ontwerp kunt gaan maken.

Wie in alle rust thuis aan haar of zijn creatie wil verder werken, neemt het weefraam mee, tegen betaling van een borg à € 90. (Kies de juiste optie op het inschrijfformulier.) Zonder borg kun je ook twee keer gratis in het zaterdagse breicafé (van 11 tot 13 uur) verder weven. Op de tweede cursusdag delen we de resultaten en ervaringen met elkaar en krijg je tips zoals hoe je je werk netjes afhecht en hoe je een weefraam opspant.

In de prijs inbegrepen zijn alle materialen, koffie, thee, en lekkers.

Weven is, evenals veel andere handwerktechnieken, ontspannend. Het vraagt al je aandacht en het gaat langzaam, wat rustgevend werkt. Je leert een prachtig oud ambacht en je helpt een fantastisch product als (zelfgesponnen schapen)wol te benutten (lees hier meer over het wolreddersproject). Iedereen is welkom, ook jongeren vanaf twaalf jaar!

Heb je de smaak te pakken dan kun je in onze winkel een weefraam aanschaffen. We hebben ze in twee maten.

Locatie