stof bedrukken
stof bedrukken Marja Macville

Stof Bedrukken

woensdag 4 oktober 2023 14:00 tot 16:30

Je maakt je in deze workshop een techniek eigen waarmee je eenvoudig zelf stoffen kunt decoreren voor je interieur of kleding – bijvoorbeeld kussens, een tafelkleed, T-shirt, bloes, jurk of sjaal. Je leert dit met kant en klare sjablonen en sjablonen die je gaat snijden. Deze zijn steeds opnieuw te gebruiken. 

Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of ontwerpen om mee te doen. De kracht zit hem juist in de eenvoud. Marja doet je stap voor stap voor hoe je met eenvoudige patronen en motieven iets bijzonders maakt van je stof. 

We oefenen eerst met het werken met sjablonen op papier. Dan ga je een proeflapje bedrukken. Ook krijg je voorbeelden te zien hoe je een patroon kunt opbouwen. 

Hierna leer je je eigen sjabloon snijden, waarmee je jouw eigen patroon gaat maken. We bedrukken eerst weer papier en werken daarna met linnen of katoen (van ± 50 x 50 cm).  Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Er is meer stof (en een starterset) te koop als je groter wilt werken of thuis verder wilt gaan. 

Het maximum aantal deelnemers voor Stof Bedrukken is twaalf, zodat iedereen voldoende ruimte heeft. Kinderen vanaf tien jaar zijn ook van harte welkom! The Work-Shop, Spoorhaag 101. www.the-work-shop.nl

Locatie