linosnede
linosnede Marja Macville

Afdrukken met linosnedes

zaterdag 14 oktober 2023 14:00 tot 17:00

In deze workshop leer je een oude maar springlevende grafische techniek: hoe je een tekening meerdere keren afdrukt.

Je kunt zelf iets tekenen, een tekening of foto meebrengen of je kiest een van de voorbeelden die klaarliggen, om over te nemen. Let op groot contrast bij je keuze en meer zwarte dan witte vlakken. Wil je zekerheid of je idee niet te ambitieus is (het is een arbeidsintensieve techniek) dan mag je je keuze mailen.

Dan ga je met gutsen aan de slag. Wat wit blijft haal je weg, wat zwart blijft laat je staan. Je leert hoe je dit veilig doet. Dan ga je je linosnede in inkt zetten en afdrukken op de etspers. En dan wijzig je misschien nog iets en drukt nog ’s af, op mooi papier.

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en voor volwassenen, voor beginners en gevorderden. Via het inschrijfformulier (the-work-shop.nl/workshops/linosnede/) kun je ook voor twee personen boeken. Misschien is het leuk om (klein)kinderen mee te nemen, nu het herfstvakantie is?

We werken met inkt op waterbasis. Alle benodigde materialen en koffie, thee met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Het enige dat je zelf eventueel meeneemt is een voorbeeld van wat je wilt gaan maken en iets om je werkstukken in mee naar huis te nemen. Er zijn schorten beschikbaar.

Locatie