Zachte keien
Zachte keien Charlotte Molenaar

Zachte keien

woensdag 21 september 2022 19:00 tot 21:30

We gaan deze avond een kei vilten van schapenwol in mooie naturelle tinten.

We beginnen met een proefje in de vorm van een minikeitje, om het gevoel te krijgen wat de techniek van het vilten eigenlijk inhoudt. Vervolgens zetten we een kern in elkaar, waaromheen we een ontwerp maken dat bedrieglijk veel op een echte steen lijkt.

Voor de basis kun je kiezen uit wol van het Bergschaap in verschillende kleuren grijs, wit of bruin. Daarna maken we er streepjes of adertjes op met sliertjes merinowol of andere vezels.

Als het ontwerp naar wens is, gaan we aan de slag met het echte viltproces. Door de wol te wrijven en te kneden met warm water en zeep klitten de vezels aan elkaar en wordt het een geheel. Ondanks dat dit enige kracht vraagt, is vilten heel ontspannend. Het raakt alle zintuigen!

Na dit viltproces is daar de beloning: een met eigen handen gemaakte kei. Heerlijk stevig maar ook zacht past het in de twee handen die het maakten. Om te koesteren, om neer te leggen als decoratief element, als mini kussen, of om cadeau te doen aan iemand die je ‘een kei’ vindt! Meer info: www.the-work-shop.nl/workshops/keivilten/

Locatie