Kom leren sokken breien in the Work-Shop
Kom leren sokken breien in the Work-Shop Marja Macville

Kom leren sokken breien in the Work-Shop

woensdag 14 september 2022 19:00 tot woensdag 12 oktober 21:30

Kan je al (een beetje) breien en zie je jezelf al trots rondlopen op zelfgemaakte sokken? Marja doet het je in deze cursus (op 14 & 28 september, 12 oktober) voor en legt het stap voor stap uit. Sokken breien vraagt een vaardigheid die je makkelijk aanleert, als je ziet hoe het moet. Het werkt ontspannend, zoals je al weet van breien, en het levert je ook nog iets leuks op, voor jezelf of een ander. Wollen sokken zijn bovendien goed van kwaliteit en gaan langer mee. Dit past dus perfect bij een duurzame leefstijl en “consuminderen”. Je hebt keuze uit verschillende kleuren sokkenwol, maar je mag natuurlijk ook je eigen wol meebrengen. Je bepaalt zelf in welke maat je wilt breien en of het een sok of kous wordt.

We beginnen met de boord en het been, in de eerste les. Voor degenen voor wie dit nieuw is, leer je rondbreien met vijf pennen. In de tweede les volgt de “Hollandse” hiel, wat een speciale techniek vereist. Er komt minderen bij kijken, steken oppakken en je leert een spie breien. In de laatste les ga je verder met de voet. Je mindert nu steken totdat je bij de teen van de sok aangekomen bent. Ook hier minder je weer totdat je kunt afhechten. Klaar is Kees!

Met lessen om de week is het mogelijk gelijktijdig thuis je tweede sok te breien. Verdeel hiervoor in de eerste les je bol in twee gelijke delen. In het atelier is een weegschaal en wolwinder, die je mag gebruiken. Spelden om je steken op te bewaren hebben we ook voor je.

Je kunt je inschrijven als je bekend bent met recht en averecht breien, meerderen, minderen en afhechten. Is dat niet het geval, boek dan wat breilessen op zaterdagochtend. De groep is beperkt tot acht personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. 

In de prijs inbegrepen zijn sokkenwol, vijf breinaalden 2½/3 en een handleiding. Info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/sokken-breien/

Locatie