Titus Brandsma - een muzikaal portret

zaterdag 8 oktober 2022 13:00 tot 18:00

Op 15 mei 2022 is de Karmeliet Titus Brandsma heiligverklaard. Veel parochies hebben hier aandacht aan besteed. Hierna is het normale leven weer op gang gekomen en dreigt deze Nederlandse heilige weer uit de belangstelling te verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om helder te houden waarom we ons Titus Brandsma moeten (kunnen) blijven herinneren, organiseren we in Houten een themamiddag rond Titus Brandsma. Op zaterdag 8 oktober gaan we vanaf 13.00 u. de gehele middag luisteren en zingen in de parochie van Houten.

Luisteren en zingen

We gaan luisteren naar een lezing over de biografie van Titus Brandsma. 

Wie was hij eigenlijk en waarom moeten we ons hem blijven herinneren? 

Daarnaast gaan we ook zingen: Nederlandse liederen op teksten van Titus Brandsma zelf en enkele eenvoudige gregoriaanse gezangen naar aanleiding van deze Nederlandse heilige.

Zingen verbindt en de middag mondt uit in een gezamenlijke Gebedsviering om 17.00 u. in de kerk van Houten (OLV ten Hemelopneming) met pastoor Fred Hogenelst. Alle ingestudeerde muziek krijgt een plaatsje in deze viering. Einde max. om 18.00 u.

Iedereen is welkom. U moet wel van zingen houden. Martin Baas verzorgt de lezing. Dirigent Arnoud Heerings heeft de muzikale leiding. Om de catering (koffie en thee) te kunnen inschatten, hopen we dat u zich van tevoren aanmeldt. 

Dat kan het liefst per mail bij: houten@pj23.nl