Blauwdrukken
Blauwdrukken Marja Macville

Blauwdrukken

vrijdag 21 oktober 2022 19:00 t/m 21:30

Tijdens deze workshop (voor beginners en gevorderden) maak je kennis met of verdiep je je kennis van de mogelijkheden van een oud en prachtig fotografisch proces, cyanotype. Het vond haar oorsprong in 1842 en is weer helemaal herontdekt. 

Op lichtgevoelig papier leg je (gedroogde) planten, bloemen of iets transparants. Je dekt dit af met glas. en belicht het met uv-licht. Daar waar het papier bedekt is, blijft het wit en eromheen kleurt het papier diepblauw. Na fixeren laat je het drogen. Tussentijds maak je je volgende blauwdruk.

Marloes brengt foto’s, bloemen, bladeren en ander organisch materiaal mee, waaruit je je keuze maakt. Je kunt dit combineren met (eigen) materialen zoals doorzichtig papier, folie, kant, vitrage, harige draadjes, veertjes. In de natuur vind je allerlei materiaal met prachtige vormen, zoals varens en (transparant geworden) bladeren. Dus als je daarmee wilt werken, breng je vondsten mee!

Als je de basis al kent, kun je de verdieping in. Je gaat dan experimenteren met jouw eigen fotomateriaal, verf, zout, kurkuma, water en sop, eigen tekeningen of handgeschreven teksten op sheets. Tevoren krijg je informatie toegestuurd over het aanleveren van fotomateriaal en tekst. Marloes bewerkt je beelden en drukt ze voor je af op transparante sheets. Vanwege het voorwerk is deze optie iets duurder. (Kies op het inschrijfformulier de juiste optie.)

Breng een schort of oude kleding mee (we werken met verdunde peroxide en dat was je niet uit). 

Je maakt deze avond vier tot zes botanische blauwdrukken op A4 formaat. Bij de prijs inbegrepen zijn koffie, thee, lekkers en een map om je werkstukken in te vervoeren. 

Meer info: www.the-work-shop.nl/workshops/blauwdruk/

Locatie

  • the Work-Shop
    Spoorhaag 101
    3995ed
    Houten