Een schapevacht vilten
Een schapevacht vilten Marja Macville

Een schapevacht vilten

zaterdag 15 oktober 2022 11:00 t/m 16:00

Zo’n heerlijk warme vacht om op te zitten of als vloerkleed, kun je heel goed zelf maken.

Schapenvachten zijn te koop met huid en haar, wat het einde van het dier betekende. De methode die wij je deze dag leren, is dat je een van het schaap geschoren vacht voorziet van een rug van vilt. Deze nieuwe “huid” houdt alle prachtige lange lokken bijeen. En aan het schaap groeit in een jaar gewoon weer een nieuwe vacht.

Het vraagt om geduld en zorgvuldigheid, maar het is niet moeilijk. Na het secuur neerleggen van de vacht voorzie je deze van twee lagen lontwol. Die ga je vilten, aaneen laten klitten, door wrijving met water en zeep. Dit doe je met de hand en met rollen in duo’s, staande aan in hoogte instelbare tafels.

Tussendoor serveren we een heerlijke biologische lunch. Deze is, evenals de vacht, bij de prijs inbegrepen.

Je gaat naar huis met een licht of donker heideschaapkleed, met een vilten rug in natuurlijke tinten.

Meer info: www.the-work-shop.nl/workshops/vachtvilten/

Locatie

  • the Work-Shop
    Spoorhaag 101
    3995ed
    Houten