Elke dag bijzondere verhalen bij Houtens Nieuws Premium exclusief voor abonnees!     ABONNEER   meer informatie
  • Alles
  • (1)
    Zakelijk
  • (6)
    Lokaal nieuws

Expositie tekeningen ‘Katten uit Houten’

zaterdag 5 mei 15:00 t/m 15:00 uur

Maria Arias

De hele maand mei exposeert de Houtense kunstenaar Maria Arias haar pasteltekeningen van katten uit Houten in galerie Kunst om de Hoek. De liefde voor katten spat van haar werk af. De kattenogen stralen en glanzen, de vachten lijken aaibaar en de verschillende karakters komen tot leven.

De katten die Maria Marias heeft getekend, zijn een selectie uit de vele katten in de Facebook-groep ‘Houten kattenvrienden’. Maria schildert en tekent voornamelijk katten omdat ze hen zo speciaal vindt. Ze is vooral gek op de ogen, de zachte vacht, de spontaniteit en hun majestueuze bewegingen. Als kunstenaar probeert ze het karakter van de katten en wat zij voelen in de kunstwerken te laten zien.

Maria schildert met acryl en tekent met pastel. In de afgelopen 2 jaar heeft ze meer dan 75 schilderijen verkocht, waaronder op bestelling gemaakte dierenportretten. Tien procent van wat ze aan haar kunst verdient, doneert ze aan organisaties die zich inzetten voor het welzijn en het redden van dieren.

Maria Arias is process engineer. Ze is geboren in Venezuela maar heeft sinds 2003 in Frankrijk gewoond, waar zij naar de universiteit ging om een master en PhD te halen. Tijdens haar studie bezocht ze Nederland voor een conferentie en sindsdien ligt haar hart hier. Ze woont inmiddels al 8 jaar in Houten, samen met haar vriend en hun kat.

Expositie ‘Katten uit Houten’:

Wie: kunstenaar Maria Arias.

Wanneer: vrijdagen en zaterdagen van 4 mei t/m 1 juni, 1300-17.00 uur.

Feestelijke opening: 5 mei, 15.00 uur.

Locatie: Galerie Kunst om de Hoek, voormalig politiebureau aan De Slinger 2 (tegenover Theater Aan de Slinger).

Toegang: gratis.

Meer informatie: http://poweredbyartwork.com.


deel deze activiteit

Locatie

Kunsthuis Houten
Houten
De Slinger 2
3995de


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.