Vondst apparatuur zendmast
Vondst apparatuur zendmast Martha Wolters

Achtergelaten dozen vol Huawei-apparatuur bij zendmast KPN in Houten

Overig

HOUTEN Vroege wandelaars stuitten zaterdagmorgen op een grote hoeveelheid Huawei apparatuur rondom de zendmast aan de Warinepoort. De grote hoeveelheid dozen leek lukraak en openbaar achtergelaten. Waarschijnlijk is de apparatuur bedoeld voor ‘opwaardering’ naar het 5G-netwerk. Na een melding bij de politie kwamen zij ter plaatse om de zaak op te nemen.

door Rina Knopper

Volgens de Antennekaart is deze mast eigendom van KPN en is het bedrijf al geruime tijd bezig zijn zendmasten om te bouwen van leverancier Ericsson naar Huawei. Met deze nieuwe zendmasten kan KPN 5G internet aanbieden aan haar klanten. Er zijn de afgelopen periode in rap tempo al ruim 20% van alle hun masten omgebouwd naar het nieuwe Huawei RAN (Radio Access Network) .

PROTEST Niet iedereen is blij met de komst van het nieuwe 5G-netwerk. Dat blijkt uit de wereldwijde demonstratie van januari. ,, Ondanks de voorzichtige conclusie van het RIVM dat het netwerk veilig is, zijn er enorm veel klachten die verband houden met deze straling”, aldus demonstrant Verboog. Ook de deelname van het Chinese Huawei is discutabel; politici en experts zetten hun vraagtekens bij de veiligheid van een 5G-netwerk mogelijk gemaakt door Huawei.

IN DE LUCHT ,,Dinsdag gaat 5G de lucht in; die spullen zo neerzetten en achterlaten kan echt niet. Dit lijkt mij een vorm van protest”, luidde een commentaar op social media deze morgen. 

De politie heeft de spullen in zekerheid gebracht, maar was helaas niet bereikbaar voor toelichting.

Huawei leverancier voor KPN
Kabels t.b.v. update
Afbeelding
Dozen met apparatuur
advertentie