Joke Neuteboom na de brand bij Domino’s Houten: “Ik heb er een trauma aan overgehouden”

8 sep, 17:16 Brand
Annette Stolk – de Vries
Afbeelding

HOUTEN Het is zaterdag 8 augustus, een prachtige warme zomerdag. Joke Neuteboom is samen met haar broer in haar appartement boven Domino’s Pizza aan Het Rond. Hij heeft net alles prachtig geschilderd en is met de laatste klusjes bezig. Plotseling zien ze grote zwarte wolken langs het balkon omhoog komen. Ze moeten maken dat ze wegkomen.

Wat ging hieraan vooraf? In het pand van Domino’s Pizza ligt een accu aan de oplader. Plotseling begint deze te roken. Een medewerkster loopt snel met de accu naar buiten, waarna deze vlam vat. De vlam slaat over op enkele geparkeerde scooters. Een enorme brand, die gepaard gaat met veel rook en roetontwikkeling, is het gevolg. Het pand van Domino’s Pizza brandt volledig uit en een negental bovengelegen appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar.

TRAUMA ,,Ik ben op mijn blote voeten naar buiten gerend”, vertelt Joke Neuteboom. ,,Overal was zwarte rook. ‘Nou moet ik weer helemaal opnieuw beginnen’, schreeuwde ik. Ik had van mijn huisje echt mijn thuis gemaakt. Zeven jaar woonde ik er. En dan gebeurt waar ik altijd bang voor..