Jack Versluis en Daan Vermeulen, wethouder van Houten openen de standplaats
Jack Versluis en Daan Vermeulen, wethouder van Houten openen de standplaats Shane van duckdev.

RAVU opent nieuwe standplaats voor 4 ambulances aan de Weteringhoek in Houten

15 april 2024 om 14:12 Zorg

HOUTEN RAVU heeft de nieuwe standplaats aan de Weteringhoek in Houten officieel geopend. De standplaats biedt ruimte voor maar liefst vier ambulances, inclusief een wasplaats. De standplaats is sinds 25 maart volledig operationeel. De feestelijke opening werd bijgewoond door Daan Vermeulen, wethouder van Houten. Na het officiële ‘knip’-moment, verklaarde Jack Versluis, standplaats Houten als geopend!

,,We zijn verheugd om onze aanwezigheid in Houten te versterken met deze nieuwe standplaats,” aldus Adrie Duizendstra, manager facilitaire zaken van de RAVU. ,,Met het voorgaande tijdelijke steunpunt onderzochten we al eerder of de locatie een gunstige invloed zou hebben op onze responstijden. Dit bleek het geval te zijn. Door de toevoeging van de nieuwe standplaats hebben we de mogelijkheid om zorgverleningen in Houten zelf, maar ook in Odijk en bijvoorbeeld Schalkwijk te verzorgen. Met de ruimere nieuwbouw bieden we onze medewerkers een state-of-the-art standplaats aan. Alle benodigde voorzieningen zijn aanwezig, zoals voorraad en kantoorruimtes.”

(tekst loopt door onder de foto)


De nieuwe standplaats van RAVU - Shane van duckdev.

ENERGIENEUTRAAL

De nieuwe post is volledig duurzaam en energieneutraal. Er is geen gasaansluiting aanwezig en voor het verwarmen en koelen van het pand wordt gebruik gemaakt van een grondwarmtepomp. Ook zijn er geïntegreerde vogelbroedvoorzieningen in de gevels aangebracht evenals een insectenhotel. Het regenwater van het pand wordt weer teruggebracht in de grond en ook de bestrating bestaat uit zogenoemde graskeien voor maximale waterdoorlaatbaarheid. 

advertentie
advertentie