Alicia uit A3T heeft gebruik gemaakt van de KWC-kansklas
Alicia uit A3T heeft gebruik gemaakt van de KWC-kansklas KWC

Online KWC-informatieavond ouders groep 8-leerlingen

23 oktober 2020 om 07:46 Onderwijs

CULEMBORG HOUTEN Op dinsdag 10 november organiseert de KWC school een online informatieavond voor ouders van groep 8-leerlingen. Op deze avond vertelt het KWC meer over het onderwijs en de verschillende leerwegen die zij aanbiedt, de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs en over het KWC zelf. 

Kansklassen

Het KWC staat vooral voor het bieden van kansen aan haar leerlingen en is daar trots op. Het KWC heeft voor alle niveaus kansklassen. Gedurende de brugklasperiode, die twee jaar duurt, krijgen leerlingen de kans om de lesstof op een hoger niveau te doen, zelfs per vak. Na één of twee jaar kunnen zij doorstromen naar het hogere niveau. Wanneer leerlingen in één of meerdere vakken bovengemiddeld presteren, kunnen zij er ook voor kiezen om deze vakken op dat hogere niveau te doen en hier eindexamen in te doen.

Ook Alicia uit A3T heeft hier met succes gebruik van gemaakt. Het basisschooladvies voor haar was havoniveau maar Alicia deed in de kansklas Hv (havo/vwo) ook alle vakken op vwo-niveau. Ook in klasklas Hv-2. Waar nodig kreeg zij extra uitleg en uiteindelijk is zij doorgestroomd naar vwo-3. Daarbij deed zij ook nog tto. Door inzet, een gemotiveerde houding en vooral ook doorzettingsvermogen laten deze leerlingen zien dat doorstromen naar een hoger niveau kan.

KWC-Agora

Voor leerlingen die zich niet thuis voelen in het reguliere onderwijs biedt het KWC Agora-onderwijs aan voor alle niveaus. Bij KWC-Agora mogen alle leerlingen aan de slag met eigen interesses en op zoek gaan naar eigen talenten en ambities. De leerlingen krijgen persoonlijke leerroutes en begeleiding van een coach. De aanmeldingen voor Agora-onderwijs is in de afgelopen jaren flink gestegen.

TTO-onderwijs

Het KWC biedt, op alle niveaus, tweetalig onderwijs aan. Bij tto-onderwijs is de voertaal bij de meeste vakken Engels, zijn er veel internationale projecten en, wanneer het allemaal weer kan, gaat tto de hele wereld over, zowel binnen als buiten Europa.

Global Citizen School

Het KWC is een Global Citizen School en is erop gericht om van alle leerlingen echte wereldburgers te maken. Het KWC werkt hiervoor samen met scholen over de hele wereld zoals in Europa, de V.S., India en China.

Topsport

Topsporters krijgen bij het KWC ook volop kansen. Er wordt veel ruimte geboden aan sporttalenten om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Het KWC biedt deze talenten de mogelijkheid om hun school- en sportcarrière zo optimaal mogelijk te combineren door hen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Er zijn ook sportklassen voor niet- topsporters.

Naast dit alles heeft het KWC nog meer te bieden: zo zijn er de jaarlijkse ski- en zeilweek, Masterskip, Ondernemend KWC en vele Talentprogramma’s.

Aanmelden voor de digitale informatieavond op dinsdag 10 november kan via www.kwc-culemborg.nl/groep_7/8.

advertentie
advertentie