Het repaircafé
Het repaircafé Archief Repaircafé Houten

RepairCafé Houten heropent 10 oktober

27 september 2020 om 09:15 Lokaal/Activiteiten

HOUTEN Na een halfjaar stilte is het RepairCafé in samenwerking met van Houten&co tot een opzet gekomen om de deuren weer beperkt te openen. Op de locatie Schoneveld zijn alle maatregelen genomen om coronaproof weer beperkt op te kunnen starten. De ruimte is Covid-19 veilig ingericht met looproutes, desinfectiemiddelen, doekjes en andere maatregelen. 

Men kan alleen repareren op afspraak. Daarvoor gebruikt men een registratieformulier. Dat is te vinden op internet op https://bit.ly/331QowE. Op het formulier moeten bezoekers, naast informatie over hun kapotte voorwerp, ook aangeven of ze corona-gerelateerde klachten hebben. Het invullen van telefoonnummer en e-mailadres is noodzakelijk om later eventueel contact onderzoek uit te voeren. De gegevens worden conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) twee weken bewaard en daarna vernietigd. Aan de hand van het formulier wordt beoordeeld of de gevraagde reparatie kans van slagen heeft. Zo ja, dan volgt een uitnodiging om naar het RepairCafé te komen met het tijdstip. Maximaal zes reparaties worden ingedeeld op een bepaald tijdstip (10, 11, 12 of 13 uur). 

Men kan helaas geen telefoons en laptops en geen klokken en naaimachines repareren. Verder is er maar beperkt ruimte voor de reparatie van kleding en textiel. 

Het RepairCafé hoopt hiermee de inwoners van Houten en directe omgeving weer gedeeltelijk te kunnen helpen met hun kapotte spullen.

advertentie
advertentie